Current track

Title

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Current show


Cartea săptămânii | Puterea magică a gândului

Scris de pe 5 mai 2021

În cadrul emisiunii ,, Cartea săptămânii” am discutat despre opera lui David J. Schwartz  ,,Puterea magică a gândului”.

Emisunea ,,Cartea săptămânii” ne delectă de această dată cu o lectură accesibilă, cu principii clar formulate. Cartea ,,Puterea magică a gândului” a rămas de-a lungul timpului , un reper fundamental în literatura motivațională.

David J. Schwartz afirmă că succesul imens pe care îl au doar câțiva oameni, nu se datorează doar inteligenței, educației sau norocului. La baza lui stă o putere interioară, pe care au cunoscut-o marile personalități istorice și pe care o poți descoperi și tu, urmărind câțiva pași. 

1. Gândește-te la succes, nu la eșec!La locul de muncă, acasă sau la universitate, înlocuiește gândirea centrată pe eșec cu cea orientată spre succes. Când se ivește o oportunitate , spune-ți că poți profita de ea, iar nu că-ți este imposibil. Gândul la succes îți condiționează mintea să creeze planuri care te conduc spre succes.

2. Amintește-ți regulat că ești mai capabil decât crezi că ești.Reușita nu se bazează pe niciun secret și nici pe noroc. Oamenii de succes nu sunt altceva decât niște oameni obișnuiți, care și-au cultivat încrederea în propria persoană și în ceea ce fac.

3. Ai încredere că poți realiza lucruri mărețe! De aceea fixează-ți țeluri mari și vei obține succese importante!

De asemenea, David J. Schwartz discută în cartea ,,Puterea magică a gândului” despre scuzele  care ne împiedică să reușim în viață, și anume:

  • Cazul meu e diferit, eu nu sunt o persoană norocoasă. Dacă analizăm ceea ce pare a fi ”norocul” cuiva, de fapt descoperim că există multă pregătire, planificare și gândire bazată pe optimism. Iar dacă analizăm ”ghinionul” unei persoane, descoperim că are la bază motive precise. Când un om de succes întâmpină o provocare acesta va căuta soluții, ci nu va da vina pe ghinionul său sau pe afirmația ”viața este mereu grea”.
  •  A doua scuză des utilizată este ”nu are rost, sunt prea tânăr sau sunt prea bătrân”. Aceasta este bazată pe presupunerea că niciodată nu ai vârsta potrivită pentru a face un anumit lucru, astfel persoana nici nu se mai deranjează să încerce.
  •  Următoarea scuză este ”nu sunt destul de inteligent pentru a reuși în viață”.
    Spre deosebire de celelalte tipuri de scuze, mulți oameni preferă să sufere în tăcere. Astfel comit 2 erori de bază: subestimează propriile capacități intelectuale și supraestimează capacitățile semenilor săi.

Cartea ,, Puterea magică a gândului” ne învață că scuza  ”lipsei de noroc” poate fi învinsă prin a nu te baza pe noroc pentru promovări, victorii sau pentru lucrurile bune în viață.

 Pur și simplu norocul nu are cum să-ți aducă aceste lucruri. Așa că mai bine concentrează-te asupra cultivării calităților personale, care te vor transforma într-un învingător. Elaborează o listă cu cele mai bune calități personale și încearcă să le folosești în viața de zi cu zi.

Scuza ce are ca pretext ”sunt prea tânăr sau sunt prea bătrân”, poate fi învinsă în primul rând prin a fi optimist în privința vârstei actuale. ,,Puterea magică a gândului” ne îndeamnă să spunem zilnic: ”Sunt încă tânăr”, ”Pot  începe chiar acum”, ”Mă așteaptă cei mai buni ani din viață”.

Ideile promovate de David J. Schwartz că trebuie să te concentreazi  asupra valorilor tale și talentelor superioare, te pot ajuta să treci peste scuza ” nu sunt destul de inteligent”. Nu contează cât creier ai, ci mai degrabă cum îl folosești. Amintește-ți că abilitatea de a gândi are o valoare mult mai mare decât capacitatea de a memora fapte. Încearcă zilnic să creezi și să dezvolți noi idei legate de studii, lucru sau familie. 

Acestea sunt doar câteva dintre sfaturi. Recomand Cartea lui David J. Schwartz ,,Puterea magică a gândului”,  pentru modalitatea foarte deschisă și sinceră în exemplificarea argumentelor pro și contra. De asemenea, o recomand pentru maniera îndrăzneață și francă cu care autorul construiește un univers într-adevăr magic al propriei noastre puteri.

Cu siguranță vei rămâne cu cel puțin cu o idee sau un exemplu pe care îl vei aplica în viața ta. Îndrăznește să fii mai bun. Urmărește emisunea ,,Cartea săptămânii” pentru mai multe recomandări la lectură.


Continuare

Următorul Articol

Fresh Music


Thumbnail
Articolul anterior

Fresh Music


Thumbnail