Current track

Title

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Current show


Cartea Săptămânii | Mințile lui Billy Milligan de Daniel Keyes

Scris de pe 14 aprilie 2021

O carte ce ne prezintă istoria lui Billy Milligan– primul caz  american, în care o persoană a fost declarată nevinovată de comiterea unei serii de crime  în baza diagnosticului de personalitate multiplă. Acest caz a fost un moment de cotitură din istoria dreptului și a psihiatriei.

 

Încă o dată ne putem convinge de consecințele dezastruoase la care se poate ajunge, atunci când  oamenii au fost supuși anumitor traume în copilărie. Billy este un copil, supus unor multiple acte de agresiune fizică, psihologică și sexuală din partea tatălui vitreg, dar și indiferenței mamei și societății.

El în  încercarea de a fugi  de probleme, psihicul lui începe să se fragmenteze. Astfel apar personalitățile sale, una după alta, ajungând la cel puțin 24.  Fiecare personalitate este complet independentă de restul. Printre ele se găsesc câțiva copii, un englez aristocrat, un pușcariaș și chiar o femeie lesbiană. 

Cel puțin una  din aceste personalități a înfăptuit o serie de violuri, dar și alte crime.

24 de personalități diferite, cu istorii de viață,  cu caractere  și chiar cu vârste diferite care se adăpostesc  într-un singur corp – corpul lui Billy. 

Ele ies pe rând “la lumină” și acționează fiecare cum știe mai bine. Imaginează-ți cum ar fi să faci duș, iar ulterior să te trezești într-un avion spre New York și să nu știi cum și de ce ai ajuns acolo.

 

Apoi te trezești în închisoare și nu știi de ce. 

După ce una din personalitățile sale comite o serie de violuri, Billy nimerește la închisoare. Dar nu pentru mult timp, fiind transferat în curând la un spital de psihiatrie de maximă securitate

În încercarea de a se trata, viața lui este mereu supusă riscului, este agresat  de către gardieni,  i se administrează tratament incorect doar cu scopul de a-l “liniști”, este atacat în plină stradă cineva încercând să îl împuște.

Citind ,nu poți să adopți o singură poziție, deoarece deși toate cele relatate te fac să îl înțelegi și justifici pe Billy, îți dai întrebarea cât de tolerant și înțelegător ai fi dacă victima uneia din personalitățile lui ai fi chiar tu sau cineva drag ție.Este cu adevărat o carte cutremurătoare și unică, scrisă în baza unui caz real. 

 

Fraze memorabile din cartea “Mințile lui Billy Milligan” de Daniel Keys.

“Noi, eu, suntem niște ciudați, niște neadaptați, greșeli ale naturii.”

“Oare viața merită trăită în fălcile gropilor de gunoi pregătite de societate pentru cei cu mințile neadaptate la ea? Urâm cu toții spitalul ăsta, dar e locul care ni se potrivește. N-am fost prea acceptați de societate, nu-i așa?”


Continuare

Următorul Articol

Movie Time


Thumbnail
Articolul anterior

Fresh Music


Thumbnail