Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă

Campus Club

19:00 22:00

Oferta de studii UTM, Facultatea Urbanism şi Arhitectură

Scris de pe 16 iulie 2021

Continuăm edițiile emisiunii ”Comunicare în Campus” de informare a tinerilor absolvenți despre oferta academică a UTM, iar în această ediție vom discuta cu d. Sergiu Bejan, decan al Facultății Urbanism şi Arhitectură.

Facultatea de Urbanism și Arhitectură oferă instruire de calitate la 7 programe de studii:

  • Arhitectură
  • Planificarea urbană și regională
  • Design interior
  • Ingineria materialelor și articolelor de construcție
  • Căi ferate, drumuri, poduri
  • Alimentări cu apă, canalizări
  • Ingineria sistemelor termice, de gaze și climatizare pentru clădiri

Cel mai popular program de studiu este Arhitectura, la care înregistrăm o creștere constanță la admitere. Există o probă suplimentară de desen la admitere, pentru programele de studii: Arhitectură și Design Interior.

Durata studiilor este de 4 ani, doar la programul de studii Arhitectura durata este de 6 ani, însă sunt studii integrate, adică studiile se finisează și cu master, titlul obținut este magistru în arhitectură.

Curriculum universitar se ajustează la cerințele internaționale, deoarece, Republica Moldova s-a aliniat la standardele internaționale și se ține cont și de recomandările mediului de afaceri.

Pentru stagiile de practică, ce au loc în Moldova, sunt încheiate mai mult de 100 de parteneriate cu întreprinderile locale, iar studenții au parte inclusiv și de stagii de practică plătite. Pentru a asigura mobilitatea academică, FUA are încheiate parteneriate funcționale cu 14 universități din Uniunea Europeană și spațiul post-sovietic. O parte din studenți merg în mobilitate academică prin programele oferite de ERASMUS+.

Deja de 10 ani, facultatea participă la un concurs internațional al tezelor de licență, care adună aproximativ 26 de țări, iar studenții UTM deseori obțin premii importante.

Studenții FUA sunt implicați în mai multe activități de voluntariat, inclusiv și cu liceenii, iau parte activă la amenajarea parcurilor, pasajelor subterane din municipiul Chișinău.

Suntem interesați ca numărul studenților admiși la buget să fie cât mai mare, dispunem în acest sens de locuri bugetare suficiente. Concurența pentru un loc la buget se realizează la sfârșitul fiecărui an de studiu.

Mesajul final al domnului decan este: ”Depunând actele la FUA, veți beneficia de cele mai bune și profesionale servicii educaționale în acest domeniu pe o rază de 600-700 km, garanția de angajare este de 100%”.

Etichetate ca

Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă

Campus Club

19:00 22:00