Current track

Title

Artist

Current show

Just Music

14:00 18:00


Povestea unui hit: „Livin’ La Vida Loca”

Scris de pe 25 iulie 2017

Valul de latino-pop a crescut spre finalul anilor ’90, datorită hiturilor lansate de artiști precum Enrique Iglesias, Thalia, Shakira și Paulina Rubio. Printre cei care au dat tonul distracției în aceeași perioadă se numără și Ricky Martin, cel care ne-a învățat cum să… „Livin’ La Vida Loca”.

Piesa „Livin’ La Vida Loca” a fost compusă de Desmond Child și Robi Rosa, care au mai lucrat cu Bon Jovi, Aerosmith, Cher și KISS. Cei doi compozitori își doreau să creeze „imnul mileniului pentru petrecerile incendiare”, iar prin această sintagmă se refereau de fapt la o piesă catchy, care să te facă instant să dansezi. Child și Rosa aveau nevoie de un artist potrivit care să o interpreteze, așa că l-au ales pe Ricky, la recomandările prietenilor lor.

„Ricky era un entertainer, prietenii mei l-au descoperit. O amică de-a mea, Debbie Ohanian a fost prima care l-a observat, pentru că ea era interesată de muzica latino și de celebritățile din zona aceea. Ea l-a văzut prima, cred că în serialul General Hospital, apoi l-a prezentat unui alt prieten, Richard Jay Alexander, care l-a luat pentru musicalul Les Miz de pe Broadway”, a povestit Desmond Child, compozitorul hitului.

 

Cântecul are câteva cuvinte care sună ca și când ar fi preluate din limba spaniolă, însă pentru a crea această impresie, compozitorul a încercat timp de trei zile să găsească o combinație perfectă de sunete. Spre exemplu, în versul „skin the color or mocha”, acel „mocha” este un termen american, care înseamnă caffe latte cu aromă de ciocolată.

Dacă vă uitați la versurile piesei, veți observa că are foarte puține cuvinte în spaniolă. Când am prezentat-o casei de discuri, directorii ne-au cerut să o scriem integral în engleză, în special pentru reclame. Au insistat ca măcar în paranteze să scriem „Livin the Crazy Life”. Ne-am cam enervat atunci, adică, pe bune, oricine mergea să mănânce la El Pollo Loco, știa ce însemna – loco!”, a declarat Desmond.

Chiar dacă au trecut 18 ani de când a fost lansată, piesa „Livin’ La Vida Loca” rămâne în continuare cea mai de succes melodie a lui Ricky Martin, iar artistul este conștient că niciun alt cântec de-al său nu va fi mai bun decât acel hit.

„Mi-am luat mai demult un concediu de doi ani, în care nu am vrut să îmi ascult piesele. Apoi, după ce m-am întors în studio, am dat play și am ascultat „Livin La Vida Loca, și eram gen „Ce e cu piesa asta?”. Nu vreau să par arogant, dar mă gândeam atunci că este perfectă. Influențele multiculturale, armonia, povestea – a fost o piesă amuzantă. S-a potrivit chiar și perioada în care am lansat-o, începutul anilor 2000, când muzica latino luase amploare.”, a povestit Ricky Martin pentru Digital Spy.

Știați că piesa „Livin’ La Vida Loca” a fost cântată și de Motanul încălțat (Antonio Banderas) în cel de-al doilea film din seria „Shrek”?


Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa Dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.