Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă

Oferta de studii UTM, Facultatea Energetică și Inginerie Electrică

Scris de pe 14 iulie 2021

Radio Studentus continuă și în această ediție informarea tinerilor absolvenți despre oferta academică de la UTM. În cadrul ediției de astăzi a emisiunii ”Comunicare în Campus”, l-am avut ca invitat pe d. Victor Gropa, decan al Facultății de Energetică și Inginerie Electrică, unica care pregătește specialiști în acest domeniu, în Republica Moldova.

S-a discutat despre importanța acestui domeniu în Economia Națională și cât de actual va fi acesta și în noua revoluție industrială, care urmează să schimbe din temelii modul de activitate.

Oferta academică a facultății constă din 5 programele de studii:

  • Electroenergetică
  • Termoenergetică
  • Ingineria sistemelor electromecanice
  • Inginerie şi managementul calităţii
  • Inginerie şi management în energetică

Mai nou, din vara acestui an, se inițiază un nou program de studii, foarte interesant și anume ”Ingineria sistemelor regenerabile”.

Primii 2 ani, absolut toți studenții parcurg același traseu educațional și sunt instruiți la unele discipline de specialitate de profesori invitați din România.

Laboratoarele facultății sunt dotate cu echipamente germane, foarte costisitoare, dotate în anii 2016-2017. Ca partener principal în acest sens, îi avem pe cei de la Premier Energy.

În cadrul facultății s-a organizat în primă ediție un Hackathon în parteneriat cu FabLab, foarte interesant și captivant ce a durat 2 zile în care studenții trebuiau să vină cu un produs finit. Cu siguranță că acest eveniment va urma în mai multe ediții.

Mulți studenți pleacă în mobilitate academică prin programele ERASMUS+ și CEEPUS. Stagiile de practică se realizează în întreprinderile de profil, o mare parte din studenți pleacă în România, unde fac stagiere în Universitățile Tehnice din București, Suceava, Iași și Cluj.

Durata studiilor este de 4 ani, secția zi, + 1 an pentru cei de la frecvență redusă. Locuri bugetare sunt suficiente, achită taxă preponderent studenții ce au restanțe. Taxa de studii este de 9500 lei.

Mesajul final al domnului decan a fost că: ”Inginerii creează viitorul, iar viitorul este ELECTRIC”!

Etichetate ca

Comentarii

Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă