Current track

Title

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Current show

Just Music

09:20 13:00


Movie Time

Scris de pe 27 mai 2021

1. Închisoarea îngerilor

 Închisoarea îngerilor , ecranizat în anul 1994. Acesta relatează povestea unui tânăr bancher, Andy, care este condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției și a amantului acesteia, deși Andy declară că este nevinovat. 

Acțiunea este plasată în anii ’40 și arată cum Andy învață să treacă prin limitele brutale ale închisorii, câștigând chiar respectul colegilor deținuți, mai ales a condamnatului închis de 20 de ani pe nume „Red”. 

Andy va pune la cale un plan ingenios de evadare,dar şi de pedepsire a tiranicului director al închisorii. 

Pe lângă meritul de a fi pe deplin educativ și plin de pilde, filmul reușește să fie și spectaculos. Închisoarea ajunge să fie prezentată ca un loc oarecare, cu oameni buni și răi, un loc cu care te obișnuiești, locul care devine „acasă” pentru majoritatea condamnaților. 

 

2.Salvați soldatul Rain

,, Salvați soldatul Rain” din 1998. 

Apreciat de critici și public, regizat de Steven Spielberg, e un film de neuitat, care a avut un impact profund și de durată în toată lumea. Câștigător a cinci premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun regizor.

Capitanul John Miller trebuie să își ducă oamenii în spatele inamicilor, pentru a-l găsi pe soldatul James Rain, ai cărui trei frați au fost uciși pe front. În fața unor forțe inamice copleșitoare, soldații pun la îndoială ordinele. De ce își riscă viața 8 soldați, pentru a salva unul singur. 

Este un moment dramatic de maximă intensitate, când căpitanul Miller decide să nu ia viaţa unui german care se predă dar se confruntă cu un refuz de continuare din partea unui subordonat ce îşi riscă propria viaţă pentru nerespectarea unui ordin.

În cel de-al doilea război mondial, victoria nu a fost atinsă doar prin tactici de război sau generali cu voinţă de fier, ci şi de sacrificiul unor oameni simpli care, cu sau fără voia lor, şi-au schimbat meseria de zi cu zi, pentru a deveni soldaţi. 

 

3.Prinde-mă dacă poți

O comedie, unde protagoniștii sunt Leonardo DiCaprio și Tom Hanks in filmul “Prinde-mă dacă poți.” 

Acest film este povestea adevărată a lui Frank, care a fost pilot de avion, medic și avocat până la absolvirea liceului.  Leonardo DiCaprio oferă o interpretare impresionantă fiind în același timp amuzant și dramatic în rolul unui puști naiv și bezmetic.

 Fugit de acasă, el a fost  un foarte bun falsificator, reuşind să câştige milioane de dolari, agentul Carl şi-a stabilit drept prioritate să-l prindă pe Frank şi să-l aducă în faţa justiţiei, dar Frank se află întotdeauna cu un pas înaintea sa, silindu-l să-şi continue urmărirea.

 Astfel, începe un joc de-a șoarecele și pisica, pe care Frank pare sa îl câștige.  Într-adevăr, nu este de mirare că a câștigat premiul Oscar, fiind una dintre cele mai apreciate producții ale anului 2002.