Current track

Title

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Current show


Cartea săptămânii | Concentrare și trezire interioară

Scris de pe 28 februarie 2018

Cartea „Concentrare și trezire interioară după buddhismul tibetan” de Fernand Schwarz analizează o gravură din sec. al XVII-lea dintr-un templu tibetan, în care sunt reprezentate cele 6 viraje ale conștiinței, elefantul care simbolizează mintea, maimuța – distragerea, și omul – maestrul care aspirăm să devenim.

Scopul concentrării

Atunci când ne plimbăm pe străzile unui oraș mare nu conștientizăm întotdeauna agitația din jur; dar privită de la etajul unei clădiri ne va părea plină de forfotă. Astfel încât putem defini concentrarea ca fiind:

  • O veritabilă cheie a inspirației și a înțelegerii
  • Înlesnește stăpânirea minții
  • Lumina pe care o purtăm în noi – cine nu o are, se agață de simțurile exterioare pentru a înainta, iar mersul lui va avea de suferit.

Practica t a t r a c

Practica tatrac este larg descrisă în carte. Ea presupune fixarea atenției pe un punct înconjurat de un cerc continuu și apoi eliminarea din vedere a cercului. Scopul e să menținem doar punctul central. Așa înțelegem că nu e deloc important să vedem totul, ci să surprindem  esența. Paradoxal, dar prin reducție, ajungem la expansiune, la înțelegerea mai vastă a lumii în care trăim. „Calea conștiinței presupune pur și simplu să percepi lucrurile așa cum sunt ele, în unitatea lor, fără a le judeca, fără a le compara și fără stări sufletești inutile”, precizează autorul.

Pe parcursul lecturii vei afla mai multe detalii despre cele 4 etape ale călătoriei, cele 6 viraje ale conștiinței până la iluminare, simbolistica elementelor din desen, variate exerciții practice pe care le poți îndeplini în fiecare zi. Este un instrument bun pentru a-ți începe călătoria spre propriul tău eu, iar asta nu durează mai multe decât 20 de minute pe zi. Exercițiu care ne va ajuta să depășim starea de dispersare și să reușim să ne menținem concentrarea. Îți doresc așadar

LECTURĂ PLĂCUTĂ!