Oferta de studii UTM, Facultatea Tehnologia Alimentelor
Written by Radio Studentus on 13 iulie 2021
În calitate de invitat la emisiune ”Comunicare în Campus” l-am avut pe d. Iurie Subotin, decan al facultății Tehnologia Alimentelor, UTM.
Am discutat în detaliu despre programele de studiu, pentru care pot opta absolvenții de liceu și colegiu, în anul universitar 2021-2022. Astfel, Facultatea Tehnologia Alimentelor pregătește specialiști bine-instruiți în domeniul Industriei Alimentare, la următoarele programe de studii:
-
Tehnologia şi managementul alimentaţiei publice
-
Servicii publice de nutriție
-
Tehnologia vinului şi a produselor obţinute prin fermentare
-
Tehnologia produselor alimentare, cu opţiunile:
– Tehnologia cărnii şi produselor din carne; – Tehnologia panificației; – Tehnologia laptelui şi produselor lactate; – Tehnologia păstrării şi prelucrării fructelor şi legumelor
-
Biotehnologii industriale
-
Inginerie și management în industria alimentară
-
Tehnologies Alimentaries” (Filiera Francofonă)
Absolvenții facultății sunt foarte solicitați pe piața muncii și ei activează în cele mai cunoscute întreprinderi, fabrici de vin, producere de salam, produse lactate și de panificație și în alimentația publică: restaurante și cafenele.
Mobilitățile academice de care beneficiază studenții Facultății Tehnologia Alimentelor sunt: ERASMUS+ și AUF. Drept urmare că la facultate există filiera francofonă, studenții ce cunosc limba franceză optează pentru mobilitățile academice oferite de AUF în universitățile și întreprinderile din Franța. Mulți studenți merg în mobilitate academică în Portugalia și România, cu care avem încheiate parteneriate durabile.
Experiența practică se realizează în întreprinderile de profil, chiar întreprinderile vin cu solicitarea suportului la UTM, pentru delegarea practicanților. De asemenea deja de câțiva ani, în facultate există o mini-fabrică funcțională de producere a vinului și secții de producere a salamurilor și cașcavalurilor pe parcursul anului de studii.
Durata studiilor pentru majoritatea programelor de studii este de 4 ani, excepție făcând doar programul de studii Servicii Publice de Nutriție, la care se studiază doar 3 ani. Frecvența redusă studiază cu un an mai mult. Taxa de studii este de 9500 lei.
Extra-activitățile în care sunt implicați studenții facultății sunt: sport, sindicatele studențești care organizează evenimente de anvergură așa ca: Balul Bobocilor sau Miss și Mister UTM.
Mesajul final al decanului a fost: în viață trebuie să alegi bine în două direcții: profesia și a doua jumătate, așa că dacă Domeniul Alimentației reprezintă interes, buna alegere a profesiei îți e garantată, drag absolvent!