Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă

Campus Club

19:00 22:00

Oferta de studii UTM, Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi

Scris de pe 12 iulie 2021

În această ediție a emisiunii ”Comunicare în Campus”, continuăm rubrica de informare a tinerilor despre oferta de studii UTM. Îl avem ca invitat pe d. Vasile Plămădeală, prodecan Facultatea Inginerie Mecanică, Industrială şi Transporturi, UTM.

Această facultate pregătește specialiști în 3 domenii: inginerie mecanică, inginerie industrială și a transporturilor; în cadrul a 10 programe de studii:

  • Tehnologia construcţiilor de maşini: Tehnologia construcţiilor de maşini, Ingineria sudării, Inginerie inovaţională şi transfer tehnologic
  • Maşini şi sisteme de producţie: Maşini şi sisteme de producţie, Construcţii de echipamente şi maşini agricole, Ingineria sistemelor de conversie a energiilor regenerabile
  • Inginerie şi management în construcţia de maşini
  • Inginerie Mecanică: Maşini şi aparate în industria alimentară, Maşini şi aparate în industria uşoară, Utilaje şi tehnologii de ambalare a produselor
  • Maşini şi instalaţii frigorifice, sisteme de climatizare
  • Design industrial: Design industrial, Design mobilier, Design ambalaj
  • Ingineria transportului auto
  • Ingineria transportului feroviar
  • Inginerie şi management în transporturi
  • Servicii de transport și expediție

Studenții acestei facultăți beneficiază de burse de mobilitate academică: ERASMUS+ și CEEPUS, merg foarte des la universitățile din România cu care există diverse parteneriate pentru stagiile de practică, iar mai nou merg și în Polonia și Grecia.

Diploma dublă poate fi obținută la programul de studii Mașini și Instalații frigorifice, drept urmare a parteneriatului cu Universitatea Dunărea de Jos de la Galați.

Experiența practică se realizează atât în întreprinderile din Republica Moldova cât și peste hotare. Absolvenții se angajează în calitate de ingineri în birouri de proiectare, conduc domeniul de exploatare, mentenanța și diagnosticare a utilajului și transporturilor.

Durata studiilor este de 4 ani pentru frecvență zi și 5 ani pentru frecvență redusă. În mare parte studenții învață la buget, însă pentru cei ce nu au prins un loc la buget, taxa de studii variază de la 9500 la 11000 lei.

Domeniile de instruire sunt necesare industriei din RM și de peste hotare.

În data de 19 iulie fă alegerea corectă pentru un viitor de succes!


Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă

Campus Club

19:00 22:00