Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă

Campus Club

19:00 22:00

Oferta de studii UTM, Facultatea Electronică și Telecomunicații

Scris de pe 9 iulie 2021

Domeniul Telecomunicațiilor avansează mult, astfel în cadrul emisiunii ”Comunicare în Campus”, am discutat cu d. Lilia Sava, șef de departament la Facultatea de Electronică și Telecomunicații, UTM, despre oferta educațională în acest domeniu.

Programele de studii pentru care pot opta tinerii la Facultatea de Electronică și Telecomunicații sunt:

  • Tehnologii și sisteme de telecomunicații

  • Rețele și software de telecomunicații

  • Comunicații radio și televiziune

  • Electronica aplicată

  • Securitatea sistemelor electronice și de telecomunicații

  • Inginerie si management în telecomunicații.

Misiunea de bază a facultății este de a pregăti specialiști bine calificați în domeniul comunicațiilor, care ulterior să se integreze în toate ramurile economiei naționale.

Planurile de învățământ sunt făcute la inițiativa agenților economici, corespund cerințelor și așteptărilor pe care aceștia le au de la viitorii specialiști.

Facultatea dispune de mai multe laboratoare echipate cu dispozitive moderne pentru a studia: comunicațiile optice, rețelistică, tehnologiile moderne. Pe parcursul anului se organizează workshop-uri de instruire cu implicarea foștilor absolvenți ce activează în companii internaționale.

Durata studiilor este de 4 ani la secția zi, 5 ani la frecvență redusă. În mare parte studenții învață la buget, însă pentru cei ce nu au prins un loc la buget, taxa de studii este de 9500 lei.

Absolvenții FET activează în companii naționale: ENDAVA, MOLDCELL, ORANGE, Moldtelecom și internaționale, în diferite țări, așa ca: Germania, Canada, SUA, Cehia, România etc.

Cerința pe piața de muncă pentru specialiștii din domeniul Telecomunicațiilor se regăsește în top 3 specialități solicitate. Așa că, drag absolvent, dacă ești pasionat de domeniul Telecomunicațiilor, oferta FET este una foarte generoasă.

În data de 19 iulie fă alegerea corectă pentru un viitor de succes!


Piesa curentă

Titlu

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Emisiunea curentă

Campus Club

19:00 22:00