Current track

Title

Artist

Current show


Bucium lansează o piesă neauzită vreme de 18 ani!

Uneori se întâmplă ca melodii sau chiar albume întregi să nu vadă lumina zilei timp de ani întregi, materiale la care se sculptează necontenit, până în momentul în care artistul este pe deplin mulțumit de forma finală. Acesta este cazul și cu “Voinicel înstelat”, piesă semnată de trupa rock-folk Bucium și lansată zilele trecute, dar care s-a născut… în urmă cu aproximativ 18 ani.

Piesa a fost compusă la începutul anilor 2000, perioadă marcată de lipsa posibilităților tehnice și financiare. Perfecționiști și înarmați cu răbdare, membrii trupei au preferat să amâne momentul în care o vor face publică, la fel ca și toate celelalte piese de pe albumul Miorița, până când acestea au fost aduse la nivelul dorit.

Cu toate că piesa a putut fi ascultată în primă fază exclusiv de către fanii apropiați ai trupei, cu care Bucium ține legătura în mod direct prin intermediul unui newsletter, cei aflați în această perioadă în concediu în țară au ocazia să asculte live noua piesă în cadrul concertelor pe care Bucium le va susține la munte și pe litoral.

Așadar, vă urăm audiție plăcută! 🙂