Current track

Title

Artist

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

ATENȚIE! În chrome nu funcționează la moment!

Current show


Movie Time

Scris de pe 1 aprilie 2021

Academia Americană de film a anunţat nominalizările la Premiile Oscar 2021. Despre ele vorbim astăzi în emisiune.

 

La categoria cel mai bun film vor concura următoarele producţii cinematografice: „The Father”, „Judas and the Black Messiah”, „Minari”, „Nomad Land”, „Promising Young Woman”, „Sound of Metal”, „The Trial of Chicago 7” şi „Mank”.

Un concurent puternic este „The Trial of Chicago 7” care a fost nominalizat la 7 categorii, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun actor în rol secundar- Sacha Baron Cohen, cel mai bun scenariu original, cel mai bun montaj dar și cel mai original cantec- Hear My Voice”. „The Trial of Chicago 7 prezintă un film de dramă juridico- istorică bazat pe fapte reale, scris și regizat de Aaron Sorkin. Filmul îi urmărește pe cei de la Chicago Seven, un grup de protestatari împotriva războiului din Vietnam, acuzați de conspirație și de trecere a liniilor de stat cu intenția de a incita la revolte. Cei din urmă sunt reținuți și aduși în fața instanței. Filmul se finisează cu ultimul cuvânt al unuia dintre  învinuiți, domnul Hayden care dă citire celor 4752 de trupe omorâte în războiul din Vietnam. Reacția celor din sală este de-a dreptul copleșitoare. 

O altă nominalizare și anume filmul The Father, o dramă scrisă și regizată de Florian Zeller. 

Regizorul redă viața unui bolnav care suferă de demență. El ne pune în mintea lui Anthony, permițându-ne să experimentăm confuzia lui ca și cum ar fi a noastră. Nu știm niciodată ce este adevărat – sau cine, de altfel, pe măsură ce personajele vin și pleacă și iau diferite nume și identități.Totul este trecător și totuși fiecare moment specific se simte urgent și real. Filmul se bucura de un real succes fiind apreciat și de critici.
De asemenea Filmul a câștigat șase nominalizări la premiile Oscar, inclusiv cea mai bună peliculă, cel mai bun actor ( Anthony Hopkins) și cea mai bună actriță în rol secundar (Olivia Colman). 

O altă cunoscută dramă este „Nomadland, Filmul a fost nominalizat la 6 premii Oscar, inclusiv  cel mai bun regizor cea mai bună imagine dar și  cea mai bună actriță. Regizorul Chloe Zhao relateaza istoria unei femei de peste șaizeci de ani care, după ce pierde totul în timpul Marii Recesiuni, pornește într-o lungă călătorie prin vestul American.  Ca un nomad modern femeia este însoțită doar de camioneta ei. 

Actrita Frances McDormand în filmul  oferă una dintre cele mai liniștite și puternice spectacole din cariera sa.Filmul se bazează pe cartea de non-ficțiune din 2017 „Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century de Jessica.

Chloé Zhao a făcut din nou istorie ca fiind prima femeie asiatica care a fost nominalizată pentru cel mai bun regizor la Oscar.

La categoria „Cel mai bun documentar” și „Cel mai bun film internațional” a fost nominalizat  documentarul ’’Colectiv’’, regizat de Alexander Nenau. „Colectiv” povestește tragedia din clubul cu acelaşi nume, în urma căreia au murit 64 de oameni. Este pentru prima dată când un film românesc este nominalizat la Oscar.

La categoria documentar, au mai fost nominalizate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.

La categoria lungmetraj internaţional, „Colectiv” concurează cu „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească).

Nominalizările pentru cele 24 de categorii de la premiile Oscar 2021 au fost anunţate prin intermediul unui streaming video de către cuplul  Priyanka Chopra şi Nick Jonas

Cea de-a 93-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 25 aprilie la Los Angeles. 


Continuare

Următorul Articol

Club News


Thumbnail