Current track

Title

Artist

Current show

Just Music

10:05 11:00


Cele mai impresionante gesturi de bunătate, făcute de muzicieni celebri

Scris de pe 20 iulie 2017

Actele de bunătate redau încrederea în umanitate. Deși este un clișeu să spunem asta, de fiecare dată când cineva o face, ne umplem de speranța că oamenii încă mai pot fi buni unii cu alții. Muzicienii au obiceiul acesta, iar următoarele 8 gesturi făcute de artiști celebri cu siguranță vor aduce un zâmbet pe buzele multora dintre voi. Așadar, cine v-a trecut prin minte până acum? 

Concertul gratuit al lui Prince, la Gallaudet College, în 1984

În 2001, Prince a devenit Martor al lui Iehova, fapt ce i-a interzis să vorbească despre actele sale de caritate, însă artistul era un om sensibil și generos din fire, iar religia l-a încurajat să facă și alți oameni fericiți. Spre exemplu, cântărețul a susținut un concert gratuit la Gallaudet College, în 1984, în fața a 2.500 de studenți cu deficiențe de vedere sau de auz. Filmarea realizată în timpul spectacolului a apărut în presă abia după moartea acestuia.

Scrisoarea lui David Bowie pentru fanul său american

În 1967, David Bowie îi răspundea Sandrei Dodd, o adolescentă de 14 ani din New Mexico, care îi trimisese o scrisoare după ce unchiul ei, care lucra la un post de radio, i-a dăruit o copie a primului album al artistului.

„Cu câteva momente în urmă am primit cea dintâi scrisoare de la un fan american pe care am primit-o vreodată – este de la tine. Am fost atât de fericit încât a trebuit să mă așez și să îți scriu un răspuns imediat.”

Acesta a răspuns la toate întrebările, majoritatea legate de numele său real, data nașterii, înălțime și când va vizita America.

„Îți mulțumesc că mi-ai scris, te rog să îmi mai scrii din nou și să îmi spui mai multe lucruri despre tine,” a încheiat artistul scrisoarea.

Rob Halford – mesaj de susținere unui adolescent gay, fan metal

În 2009, un adolescent gay care și-a recunoscut orientarea sexuală, i-a scris jurnalistului John Doran, angajat la revista „Metal Hammer”. Acesta s-a plâns de faptul că era hărțuit la școală și numit „anormal” de către colegii care îl umileau. Coincidența a făcut ca Doran să aibă un interviu cu Rob Halford, de asemenea homosexual asumat, la scurt timp după ce a primit scrisoarea, și l-a întrebat pe artist dacă îi poate transmite tânărului un mesaj.

„Spune-i din partea mea că este complet normal. Copiii care îl hărțuiesc nu sunt normali. Același lucru mi s-a întâmplat și mie în școală. Tot ceea ce trebuie el să facă este să suporte timpul care a mai rămas, pentru că odată ce va termina școală, copiii ăia nu îl vor mai putea atinge și nu vor fi nicăieri. Spune-i să fie tare, în final o să învingă.”

Mesajul artistului a fost publicat în revista „Metal Hammer” pentru ca adolescentul să îl poată citi, iar după câteva luni acesta i-a scris din nou lui Doran, spunându-i cât de mult l-a ajutat să știe că și unul dintre cele mai mari staruri rock a trecut prin ce trece și el.

Bruce Dickinson a zburat în Spania pentru a restitui un animal pierdut

La începutul anului trecut, starul rock Bruce Dickinson a pilotat un avion până în Insulele Canare, Spania, pentru a duce acasă o broască țestoasă bolnavă, după ce a ajuns într-un fel sau altul în Jersey.

Eminem a vizitat un fan bolnav de cancer

În 2015, un fan de 17 ani, bolnav de o formă rară de cancer osos, Gage Garmo, a reușit să îl întâlnească pe Eminem după ce hashtagul său, #GetGageGarmoToMeetEminem, a devenit popular pe Twitter. Unul dintre membrii echipei lui Eminem l-a anunțat pe artist, iar acesta a zburat în secret din Detroit în Michigan, pentru a-l întâlni pe tânăr. Cei doi au petrecut o oră împreună. Din păcate, Gage s-a stins din viață la scurt timp după ce și-a întâlnit idolul.

Taylor Swift a donat 10.000 de dolari unei școli pentru elevi cu deficiențe de auz

În 2012, unii useri Redditt și 4Chan au sabotat o campanie de marketing, rezultând ca, în mod ironic, Taylor Swift să susțină un concert pentru elevii unei școli de copii cu deficiențe de auz, Horance Mann School, din Allston, Massachusetts. Taylor nu a vizitat școala, însă, mâhnită de glumele de prost gust făcute online, a donat 10.000 de dolari pentru elevi. Mai multe decât atât, sponsorii campaniei au făcut de asemenea donații, școala primind în total 50.000 de dolari.

Louis Amstrong a oferit o tonă de cărbune unui cartier sărac din Baltimore

În copilărie, starul jazzului, Louis Amstrong, a vândut cărbuni în Storyville, New Orleans, iar mai târziu a scris piesa „Coal Cart Blues”. Acesta cunoștea cu exactitate valoarea cărbunelui, nu doar ca o facilitate, ci și pentru ceea ce oferea familiilor sărace iara: căldură.

În timpul Marei Depresiuni din anii ’30, Louis era programat să cânte într-un cartier sărăcăcios din Baltimore. Potrivit biografiei sale, cântărețul, gândindu-se la faptul că audiența sa cu siguranță ar face mari sacrificii pentru a cumpăra cărbuni, a cumpărat el însuși o tonă și a împărțit-o oamenilor.

Beyonce a îndeplinit ultima dorință a unei fane

În 2013, Beyonce a îndeplinit ultima dorință a lui Taylon, o fetiță care suferea de o boală terminală, de a dansa împreună. În timpul unui concert din Las Vegas al artistei, aceasta a mers lângă Taylon, au dansat și au cântat împreună, iar apoi i-a dedicat piesa „Survivor”.


Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa Dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.