Current track

Title

Artist

Current show

Just Music

14:00 18:00


PRO-Dialog | HIV/SIDA… între condamnare și speranță

Scris de pe 6 decembrie 2017

Infecția HIV/SIDA este una din marile amenințări sociale, dar și una provocările  medicinei secolului 21. Până în prezent în lume au existat 78 milioane de persoane infectate cu HIV dintre care 35  de milioane au decedat. În fiacare zi se înregistrează circa 6800 cazuri noi HIV pozitiv. De asemenea  zilnic circa 5700 de personae decedează din cauza SIDA. La fiecare  6 secunde este depistat un caz nou, iar la fiecare 11 secunde SIDA ucide o persoană.

Având în vedere faptul că  prima zi a lunii decembrie este marcată Ziua Internațională de Combatere a SIDA, subiectul PRO-Dialogului din aceasta joi este HIV/SIDA. Vorbim despre ce însemnă să fii HIV pozitiv, care sunt semnele infectării, căile de trasmisie cum putea să evităm patologia și cel  mai important vom discuta despre consilierea absolut gratuită de care pot beneficia persoanele infectate. Invitata din această joi este doamna Popa Svetlana, specilialist consiliere HIV/SIDA de la Centrul Neovita.

Ne poți asculta pe frecvența 99,0 fm sau online accesînd www.radio.studentus.md. De asemenea ai ocazia să adresezi întrebări trimițând mesajele tale pe pagina de facebook Studentus sau  o poți face  în direct apelând 067665050.